true-bcaa-300x300Ännu en sådan där kolsyrad sportdryck tänker du. Och ja, visst är den det. Men TRUE är en dryck som innehåller helt naturliga smak- och färgämnen vilket får den att stå ut jämför med många andra drycker med liknande inriktning. Utöver det innehåller TRUE flera olika vitaminer och mineraler samt BCAA. Så visst blir man väl intresserad. Den här artikeln är ämnad att diskutera BCAA-dryckens innehåll för att det ska bli lättare för dig att göra ditt val!
 

Köp True BCAA till bäst pris här

Vad är BCAA?

BCAA består av de tre essentiella aminosyrorna L-leucin, L-valin och L-isoleucin. Att de är essentiella betyder att de är livsviktiga och att våra kroppar inte kan producera dem själva. Därmed är det viktigt att vi får i oss de essentiella aminosyrorna via maten.

Grenade aminosyror är numera ett av träningsvärldens mest populära tillskott, antagligen på grund av att dessa aminosyror ingår i proteinsyntesen som är en process som är högst relevant för dig som vill bygga muskler.

L-leucin stimulerar aktiveringen av proteinsyntesen i musklerna. Man kan säga att L-leucin hjälper till att hålla koll på aminosyranivåerna i kroppen, och om det finns mycket L-leucin sätts proteinsyntesen igång.

L-isoleucin bistår L-leucin i dess funktion och sägs därför ha effekt på proteinsyntesen. Sist men inte minst ingår som sagt L-valin som används i största utsträckning för prestationen.

Intressanta vitaminer och mineraler

Vitamin B12 (kobalamin) är ett vattenlösligt vitamin, och kan därför inte lagras i någon större utsträckning i kroppen. I och med att så lite kan lagras är det viktigt att vi får i oss vitaminet via kosten. I kroppen behövs vitaminet bland annat för vår ämnesomsättning men är också viktigt för nervsystemets funktion.

Vitamin B6 fungerar som ett co-enzym och behövs alltså för en rad olika enzymers funktion. De flesta av de enzymer som vitamin B6 är en del av medverkar i aminosyrametabolismen, och på så vis är det även av vikt för omsättningen av protein i kroppen.

Pantotensyra är även det ett vattenlösligt vitamin som behöver intas regelbundet via kosten. Vitaminet är viktigt för ämnesomsättningen och speciellt för omsättningen av kolhydrater och fett.

Magnesium är till skillnad från alla de föregående ämnena ett mineral. Just detta mineral är involverat i flera olika kroppsliga funktioner. I tillskottsvärlden är det dock mest använt av dem som vill slippa kramper under träningspasset. Magnesium är nämligen med och får musklerna att slappna av.

För vem?

TRUE BCAA är främst framtagen för personer som ämnar bygga muskler, i och med sitt innehåll av de grenade aminosyrorna. För att passa de flesta finns drycken i olika smaker och både med eller utan kolsyra. För dem som vill använda TRUE BCAA direkt i anslutning till träning, kan TRUE BCAA + caffeine rekommenderas eftersom den innehåller koffein (precis som namnet avslöjar).  Koffeinet är ett perfekt komplement till de resterande ingredienserna som hjälper till att öka ditt mentala fokus.

[table “5” not found /]