bcaa engine 4:1:1BCAA Engine 4.1.1 är kosttillskottet för dig som värdesätter snabb återhämtning. BCAA, som är en beteckning för en sammansättning av aminosyror, finns i överflöd i drycken som hjälper dig att bygga och behålla muskler, samtidigt som du snabbt kan återhämta dig efter ett hårt träningspass. När du tar BCAA Engine 4.1.1 i samband med träningen ser du till att du tillför rätt byggstenar till kroppen och ger den bra förutsättningar för ett lyckat träningsresultat. Kosttillskott som BCAA Engine 4.1.1, med dess snabba upptagningsförmåga, gör inte träningen åt dig men den hjälper dig få ut så mycket som möjligt av passet.

I BCAA Engine 4.1.1 finns det massor av av ämnen som är bra för dig. Namnet avslöjar att det handlar om aminosyror, vilket är vitalt för muskelbyggandet. Genom att få i dig aminosyror efter träningen får dina muskler nämligen en chans att återhämta sig, samtidigt som proteinsyntesen stimuleras och nya muskler kan bildas. BCAA Engine består av tre olika aminosyror: L-Leucin, som finns i fyra gånger så stor dos som de övriga två, samt L-Isoleucin och L-valin. I L-Leucin finns det dessutom ett fjärde ämne, L-glutamin, som också har en stimulerande effekt på musklerna. Det innebär att sammansättningen av aminosyror blir optimal för kosttillskott i samband med styrketräning.

Leucin är en speciell aminosyra såtillvida att den är mest effektiv i sitt arbete med att bygga upp musklerna. Det gör den till en utmärkt aminosyra att ha i kosttillskottet. Det kan också vara bra att notera att BCAA Engine 4.1.1 innehåller en fenylalaninkälla. Det gör att den enbart bör användas av vuxna människor i träningssyfte. Barn bör ej använda produkten.

I näringsvärdesdeklarationen för BCAA Engine 4.1.1 är aminosyrornas närvaro påtaglig. Här finns nämligen 6000 mg per 100 g av ämnena. Det gör också att proteininnehållet är skyhögt. Produkten innehåller hela 70 g protein per 100 g. Det är ytterligare en aspekt som bidrar till att din träning får högsta effekt. BCAA Engine 4.1.1 innehåller 360 kcal per 100 g, och av dessa 100 g består 5 g av kolhydrater. Det gör BCAA Engine 4.1.1 till ett förhållandevis kolhydratsnålt kosttillskott som fungerar utmärkt för den som satsar på en lågkolhydratdiet, men det går lika bra att använda den i andra typer av kostscheman. Noterbart är att produkten är helt fettfri.

En av de stora fördelarna med BCAA Engine 4.1.1 är att den har en frisk och läskande smak. Variation brukar vara en viktig aspekt för att inte tröttna på sina kosttillskott, och därför finns det i tre olika varianter: Fläder, Crazy Mango och Cola Delicious. BCAA Engine 4.1.1 levereras i pulverform och blandas enklast ut med vatten för att skapa den färdiga drycken. Det gör att du utan problem kan ta med dig pulvret i en shaker till gymmet eller träningslokalen och blanda till din egen shake. När du doserar pulvret bör du blanda cirka 12 g pulver med 3 dl vatten för att få rätt proportioner.